Μενού Κλείσιμο

H Kozas Gallery & Frames ιδρύθηκε το 1989 από τον Δημήτρη Κοζά με έδρα τη Ρόδο.

Η επιχείρηση ξεκίνησε ως εργαστήριο κορνιζοποιίας, με έργο την κατασκευή πλαισίων για την κατάλληλη πλαισίωση και ανάδειξη των έργων τέχνης σας, ενώ παράλληλα διαθέτει μεγάλη ποικιλία αντιγράφων έργων τέχνης Ελλήνων και ξένων ζωγράφων.

Η συνεχής ενημέρωση μας σε εκθέσεις για τις νέες διακοσμητικές τάσεις και η προσωπική μας καλλιτεχνική ανησυχία για δημιουργία, μας δίνει την δυνατότητα να υλοποιήσουμε την επιθυμία ακόμη και του πιο απαιτητικού πελάτη, με το τελικό αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται πάντα από υψηλή αισθητική και ακριβή τεχνογνωσία.

Το 2003 η αγάπη για την τέχνη οδήγησε στην ίδρυση ενός δεύτερου ανεξάρτητου εκθεσιακού χώρου, όπου στεγάζονται πρωτότυπα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, όπου έχουν φιλοξενηθεί δεκάδες εκθέσεις τέχνης, πολλές από τις οποίες θα δείτε εδώ.

Από το 2017, ο χώρος τέχνης μεταφέρεται στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, στην οδό Παναιτίου, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, διαθέσιμος για εκθέσεις και αποκλειστικές επιδείξεις έργων, για εκλεκτούς συλλέκτες και εραστές της τέχνης.

Φθινόπωρο Τέχνης 2009

περιελάμβανε έκθεση γλυπτικής με έργα του Δημήτρη Φόρτσα, έκθεση ζωγραφικής με έργα του Δημήτρη Μηλιώτη και έκθεση φωτογραφίας με έργα της Αγγελικής Σβορώνου.

Τρεις εκθέσεις, κάθεμία αφιερωμένη σε ξεχωριστούς κλάδους των εικαστικών τεχνών: τη ζωγραφική, τη γλυπτική και τη φωτογραφία. Πραγματοποιήθηκε με διαδραστική οθόνη στην Kozas Gallery από τις 08 Σεπτεμβρίου έως τις 09 Νοεμβρίου 2009, και ήταν διαθέσιμη και ψηφιακά μέσω ειδικής ιστοσελίδας.

Φωτογραφικό υλικό:
Υλικό έκθεσης:
Τεκμηρίωση:

Φθινόπωρο Τέχνης 2008

περιελάμβανε την ομαδική έκθεση «συνΘΕΣΕΙΣ», την έκθεση «Βυθός» του Γιώργου Καταπόδη, την έκθεση «Μεσογειακός Κύκλος» του Μάνου Αναστασιάδη και την έκθεση «Πορτραίτα» του Άγγελου Σπάρταλη.

Το «Φθινόπωρο Τέχνης 2008» διοργανώθηκε από την Kozas Gallery το διάστημα 25 Αυγούστου με 30 Νοεμβρίου 2008. Περιελάμβανε συνολικά τέσσερις εκθέσεις ζωγραφικής οι οποίες φιλοξενήθηκαν στην Kozas Gallery.

Φωτογραφικό υλικό:
Υλικό έκθεσης:
Τεκμηρίωση:

Έκθεση ζωγραφικής

της Maud Guterstam

Η έκθεση έλαβε χώρα από τις 28/5 έως τις 23/6 του 2007.

Φωτογραφικό υλικό:
Υλικό έκθεσης:
Τεκμηρίωση:

40 αυθεντικά έργα τέχνης μικρών διαστάσεων

του Γιώργου Σταθόπουλου

Η πρωτότυπη έκθεση με 40 μικρών διαστάσεων του Γιώργου Σταθόπουλου αυθεντικά έργα διήρκησε από τις 26/03 έως τις 28/4 του 2007.

Φωτογραφικό υλικό:
Υλικό έκθεσης:
Τεκμηρίωση:

Τριτοπία

Έκθεση ζωγραφικής του Στάθη Λιβάνη

Ο σπουδαίος έλληνας ζωγράφος εξέθεσε τα έργα του στη Ρόδο και στην Kozas Gallery σε μία έκθεση με τίτλο Τριτοπία, από τις 3 έως τις 22 Απριλίου 2006.

Φωτογραφικό υλικό:
Υλικό έκθεσης:
Τεκμηρίωση:

Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής

σε συνεργασία με τον Εικαστικό Κύκλο

Στην έκθεση συμμετείχαν οι ζωγράφοι Απέργης, Ζουμπουλάκης, Κούκος, Λιβάνης, Σταθόπουλος και Χάρος και διήρκεσε από τις 27/8 έως τις 17/9 του 2005. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν και έργα των Όπυς Ζούνη, Σπεράντζα, Σταύρου, Γράβαλου και Maud Guterstam από τη μόνιμη συλλογή της Kozas Gallery.

Φωτογραφικό υλικό:
Υλικό έκθεσης:
Τεκμηρίωση:

Stanislaus Koene

Έκθεση του Ολλανδού ζωγράφου και χαράκτη για πρώτη φορά στη Ρόδο από την Kozas Gallery.

Η έκθεση διήρκησε από τις 17 έως τις 26 Μαρτίου του 2005.

Φωτογραφικό υλικό:
Υλικό έκθεσης:
Τεκμηρίωση:

Ευχές

Έκθεση ζωγραφικής του Άγγελου Σπάρταλη

Η έκθεση διήρκησε από τις 26/08 έως τις 9/9 του 2004. Την επιμέλεια της έκθεσης είχε η Πόλυ Χατζημάρκου.

Φωτογραφικό υλικό:
Υλικό έκθεσης:
Τεκμηρίωση:

Greek Inspirations

Έκθεση ζωγραφικής της Maud Guterstam

Η έκθεση με έργα της Σουηδής ζωγράφου έλαβε χώρα 11-25 Αυγούστου 2004.

Φωτογραφικό υλικό:
Υλικό έκθεσης:
Τεκμηρίωση: